Matkultur i Spania

* Nyttige artikler

Om bolig i Spania

Matkultur i Spania

Matkultur i Spania

Urter, krydder, hvitløk og safran - det spanske kjøkkenet er like innholdsrikt og temperamentsfull som spanjolene selv. For mange, er den spanske matkulturen en av de største grunnene til å rette fokuset mot Spania. Vi forstår hvorfor.

Paella, tortillas, tapas, gazpacho, calamares, chorizo, manchego og serrano skinke. Listen er lang, og vi har enda ikke kommet til utvalget av vin. Legger du til i kulturen, å nyte måltidene med nære og kjære, har du oppskriften på en god, spansk matopplevelse. Mangfoldet i det spanske kjøkkenet kommer mye fra at landet har vært igjennom flere invasjoner og blitt befolket av flere ulike folkeslag gjennom århundrer. Romere, grekere, keltere, morer og flere har satt sine spor. Den kanskje mest klassiske matbrettet av de alle er paella, som har sin spanske opprinnelse, mer eksakt Valencia Regionen.

Flere spanske kokker har blitt prisutdelinger, med tre stjerner i Michelin-guiden. Det finnes masse spennende, prisverdige, “fancy”, rustikke og kjente restauranter å utforske i området!

En bonus med den velsmakende maten i Spania er at den er sunn. Du har sikkert hørt om “middelhavsdiett”, som innebærer rikelig med frukt og grønnsaker, olivenolje, fisk, skalldyr og fullkorn. Små mengder mettet fett og rikelig omega-3 bidrar til å minske risikoen for hjerte og karsykdommer. Enda en ny grunn til å tilbringe tiden her!

Visste du at Spania faktisk er den tredje største i verden på vin, etter Frankrike og Italia? Menecia, Syrah, Pinor Noir, Merlot, Ganacha og Tempranillo er alle spanske druer, hvorav den sistnevnte hovedsakelig kommer fra regionen Rioja - som er den mest kjente.

Share

Kanskje du også er interessert…

WhatsApp