Spørsmål og svar

* Nyttige artikler

Om bolig i Spania

Boligmarkedet Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hva kan dere tilby - og hva koster det?
1. Vi kan tilby ALLE boliger som annonseres på finn.no (ikke bare egne annonser)
2. Vi har lang erfaring i markedet og svært gode tilbakemeldinger. Se referanser.
3. Vi jobber gratis for deg - utbygger / selger betaler oss for vår jobb.


Hvem sikrer kjøpet?
Det å kjøpe en bolig i utlandet er spennende, men samtidig vet vi at det kan føles både komplisert og litt skremmende. Å sette seg inn i byråkrati, lover og skatteregler kan være vanskelig - spesielt om man ikke behersker språket. Når du har funnet den rette boligen for deg, er det viktig at noen sikrer kjøpet først og fremst forhold til eierskap og heftelser samt ordner alt det praktiske.

Du står fritt til å velge hvem du ønsker å bruke som juridisk rådgiver. Spaniabosted har en egen juridisk avdeling (Spaniabosted Legal) som tar seg av alt det juridiske rundt selve eiendomsoverdragelsen, og hjelper til med alt fra å opprette konto i Spansk bank, til å søke om N.I.E. nummer, tegne hus forsikring, opprette testamente og til å levere inn spansk selvangivelse.

Hva er NIE nummer?
NIE-nummer (Numero de Identidad Extranjero) tilsvarer nordmenns personnummer og starter alltid med en “X” eller “Y” etterfulgt av sju tall og en bokstav. Nummeret er ikke overførbar og det utløper ikke.

I tillegg til å være avgjørende for eventuelle skattemessige transaksjoner i Spania, som å kjøpe en bolig, er NIE-nummeret også nødvendig for å kunne utføre nesten ethvert praktisk gjøremål i Spania, fra å motta en pakke i posten til åpne en spansk bankkonto.

Skatter og kostnader ved kjøp?
Prisen på nye boliger oppgis uten moms. De totale omkostningene i forbindelse med kjøp av nybygg vil ligge på ca 13,5%. Deriblant 10 % moms, 1,5 % dokumentavgift samt notariuskostnader, registrering i det spanske eiendomsregisteret og juridisk representasjon.

Kjøper du bruktbolig betales det ikke dokumentavgift og du kan regne med ca 12-13% i omkostninger. Deriblant 10% overdragelseskatt, notariuskostnader, registrering i det spanske eiendomsregisteret og juridisk representasjon.


Hvilke boliger selger Spaniabosted?
I Spania er det et åpent boligmarkedet, noe som betyr at mange meglere selger de samme boligene. I Norge er det vanlig at én megler - selger én bolig, men her er vi mange. Når du søker etter en bolig på finn.no eller på andre sider har du kanskje lagt merke til at nøyaktig samme bolig og nybygg-prosjekt ligger ute hos flere eiendomsmeglere.

For deg som kunde blir prosessen mye forenklet. Du slipper å forholde deg til flere ulike aktører, og forholde deg til en megler som gjør all jobben for deg. Ser du aktuelle boliger annonsert av andre meglere kan du sende oss linken og vi gir deg informasjon / viser deg boligene.

Share

Kanskje du også er interessert…

WhatsApp